Γύρισμα στρώματος.

Με γεια το καινούργιο σας στρώμα. Για να σας προσφέρει για πολλά χρόνια ξεκούραστο και υγιεινό ύπνο διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές  για τη σωστή χρήση του.

Τα στρώματα από την καθημερινή χρήση τους παρουσιάζουν φθορές. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό όπως όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε συχνά. Αν για παράδειγμα κοιμόμαστε σε ένα στρώμα καθημερινά για 8 ώρες, το σημείο που πιέζεται από το βάρος μας θα παρουσιάσει λακκούβα και φθορά στο ύφασμα. Αυτό είναι αναμενόμενο και συμβαίνει από τη χρήση και όχι από κάποιο ελάττωμα του. Τα σύγχρονα στρώματα είναι πιο ανατομικά και παίρνουν μεγαλύτερες κλίσεις για να προσαρμόζονται καλύτερα στο σώμα μας με αποτέλεσμα να είναι και πιο ευαίσθητα στο θέμα αυτό. 

Οι κατασκευαστές δικαιολογούν ένα ποσοστό μείωσης του ύψους ανάλογα με τον τύπο του στρώματος. Για παράδειγμα ένα στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια που έχει 25cm ύψος είναι αποδεκτό να χάσει με τη χρήση του ένα 10 ή 12%, δηλαδή 2,5-3cm.

Με το γύρισμα επιτυγχάνουμε τη ομοιόμορφη (φυσιολογική) φθορά, Γι' αυτό και οι κατασκευαστές συνιστούν ή και επιβάλουν το γύρισμα των στρωμάτων, μετά από 3 μήνες χρήσης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ισχύει η εγγύηση του στρώματος και μπορούν να καταλάβουν αν ένα στρώμα χρησιμοποιείται για πολύ καιρό στη μία πλευρά, σε αντίθεση με τις οδηγίες τους.

Το σημαντικότερο βέβαια δεν είναι η εγγύηση αλλά ότι με αυτόν τον τρόπο το στρώμα αποδίδει σωστά και μας χαρίζει ξεκούραστο και υγιεινό ύπνο, γι' αυτό εξάλλου το αγοράσαμε. Βέβαια δεν είναι προτεραιότητα στη ζωή μας να γυρίζουμε τα στρώματα κάθε 3 μήνες και δεν συμβαίνει συχνά  για πολλούς λόγους, με κυριότερους ότι το ξεχνάμε ή δεν έχουμε χρόνο. 

Θα πρέπει όμως να τα γυρίζουμε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο ή μόλις παρατηρήσουμε κάποιο βαθούλωμα.

Τα στρώματα διπλής όψης θα πρέπει να γυρίζουν πάνω-κάτω αλλά και δεξιά-αριστερά και αντίστοιχα τα στρώματα μονής πλευράς μόνο δεξιά-αριστερά.

Με αυτόν τον τρόπο τα στρώμα μας θα μας κρατήσει για αρκετά χρόνια και το βασικότερο θα μας προσφέρει σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της πολύτιμης ξεκούρασης μας.